20 jaar na Soeharto (20 nov. 2018)

Veel oudere Indonesiërs denken nog steeds liefdevol aan Soeharto als de “Vader van Ontwikkeling”, die de toegang tot onderwijs en gezondheid uitbreidde en infrastructuurprojecten in het hele land startte.

Hij lanceerde ook een succesvol bevolkingscontroleprogramma. Kortom, hij transformeerde Indonesië in een moderne economie, profiterend van de olie-boom van de jaren 1970 en 1980, die hem in staat stelde om een subsidiebeleid te voeren om de binnenlandse brandstofprijzen laag te houden.

Volgens de Wereldbank groeide de omvang van het bruto binnenlands product (bbp) van soeharto exponentieel van $ 7,5 miljard in 1968 tot $ 242 miljard in 1996, het jaar voordat het land werd getroffen door de financiële crisis in Azië.

Zijn 32-jarige ambtstermijn werd echter ontsierd door corruptie en nepotisme, terwijl zijn familieleden en trawanten massale zakenrijken bouwden, waarbij elementen van de economie van tolwegen naar televisiestations werden opgenomen.
– Voor het volledige bericht, zie Aljazeera

.
——————————————–
Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s