Indonesische moskeeën verspreiden radicalisme naar overheidswerkers (22 nov. 2018)

Tientallen Indonesische moskeeën die zich richten op overheidswerkers verspreiden radicalisme en oproepen tot geweld tegen niet-moslims, zei het inlichtingenbureau van het land maandag.

De bevindingen komen zes maanden nadat de op een na grootste stad van Indonesië, Surabaya, werd getroffen door een golf van zelfmoordaanslagen bij verschillende kerken tijdens de zondagsdiensten, waarbij een dozijn mensen omkwamen.

Het waren de dodelijkste terreuraanvallen in ongeveer een decennium en opnieuw werd religieuze tolerantie in ’s werelds grootste moslimmeerderheid in de schijnwerpers gezet.

Het Indonesische staatsintelligentiebureau zei maandag dat het sinds juli ongeveer duizend moskeeën in de Zuidoost-Aziatische archipel heeft onderzocht en ontdekte dat imams op zo’n 41 gebedshuizen in één Jakarta-wijk alleen extremisme predikten aan aanbidders – meestal ambtenaren die in de buurt werken overheidsministeries.

Het Agentschap vond ongeveer 17 geestelijken hun steun of medeleven betuigd aan de Islamitische Staat en moedigde parochianen aan om te vechten voor de jihadistische groep in Syrië en Marawi, de Filippijnse stad die vorig jaar werd overspoeld door buitenlandse IS-strijders.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————————–
Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie