Jokowi tegen Nahdlatul Ulama-jongeren: wees dapper in het verdedigen van Pancasila (24 nov. 2018)

Foto hierboven: Leden van Banser, de jeugdafdeling van Nahdlatul Ulama, hielden in februari 2017 een protest tegen islamitisch radicalisme en ter ondersteuning van religieus pluralisme in Kediri, Oost-Java. (Antara / Prasetia Fauzani)

President Joko “Jokowi” Widodo heeft GP Ansor, de jeugdafdeling van Nahdlatul Ulama (NU), de grootste islamitische organisatie van Indonesië, opgeroepen dapper te zijn en vooraan te staan bij het beschermen van de staatsideologie van Pancasila en het nationale motto Bhinneka Tunggal Ika ( Eenheid in verscheidenheid).
De president zei ook, dat hij van GP Ansor verwacht, dat deze de staat zal beschermen tegen terroristische dreigingen en separatisme.

“GP Ansor heeft aangetoond, dat het erfgoed van ons land de geest is van krijgers en de oprechtheid van helden. GP Ansor kan niet gemakkelijk worden bedreigd, en dat is onze geest als een natie, “vertelde Jokowi duizenden leden van Ansor bij een herdenking van de geboorte van de profeet Mohammed, bekend in de islam als Maulid Nabi, in Pekalongan, Midden-Java, op donderdag avond.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie