Indonesische transgenders vechten voor rechten na aanvallen (25 nov. 2018)

Een mensenrechtenactivist, die haar transgender vrienden helpt om gerechtigheid te vinden, bezocht de Nationale Commissie tegen Geweld tegen Vrouwen (Komnas Perempuan) en de Nationale Commissie voor de Rechten van de Mens op vrijdag nadat haar vrienden op maandagavond werden aangevallen.
De activist, die om anonimiteit vroeg vanwege de gevoeligheid van het probleem, zei dat het vinden van ondersteuning om discriminatie te bestrijden ‘noodzakelijk was omdat de vervolging van waria toeneemt’.
Ze zei dat het verkiezingsjaar had geleid tot een toename van de aanvallen op Waria – die deel uitmaken van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT) gemeenschap – vooral door religieuze groepen. “We willen dat er geen aanvallen meer zijn op Waria. Als Indonesische staatsburgers hebben we allemaal dezelfde rechten. ‘
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie