Corruptie en intolerantie bedreiging voor Indonesia’s democratie (26 nov. 2018)

De Indonesische democratie wordt geconfronteerd met een crisis te midden van endemische corruptie en toenemende onverdraagzaamheid, volgens de resultaten van een nieuwe enquête, deze week vrijgegeven.
De enquête van het Indonesian Survey Institute (LSI) is gericht op de publieke perceptie van democratie, corruptie en intolerantie. De LSI interviewde 1.520 respondenten, die in aanmerking kwamen om te stemmen op het moment van de enquête, en ontdekte dat een overweldigende meerderheid democratie ondersteunt.
Meer dan 70 procent is tevreden met het democratisch proses in Indonesie, vergeleken met 76 procent vorig jaar.
Hoewel de meeste Indonesiërs zeiden, dat ze tegen corruptie waren, zei een handvol dat het acceptabel was. Volgens de enquête beschouwt 27 procent van de Indonesiërs fooien als normaal, terwijl 37 procent geen probleem heeft met collusie of nepotisme.
“Ondanks de steun voor democratie onder kiezers, is er ook een houding van acceptatie van corruptie … [ze zeggen] ja tegen democratie en ja tegen corruptie – daarom kan onze democratie niet vooruitgaan,” LSI senior onderzoeker Burhanuddin Muhtadi, zei in de release van het rapport in Jakarta op maandag.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s