S & P: in 2019 financiën zwakker voor sommige bedrijven, GDP-groeivoorspelling lager (26 nov. 2018)

S & P Global Ratings waarschuwde woensdag, dat de financiën van Indonesische projectontwikkelaars in 2019 mogelijk lager zullen zijn als gevolg van de verkiezingen en verdere waardevermindering van de rupiah.
Het agentschap verlaagde ook de verwachting voor  2019 van de bruto binnenlandse productievooruitzichten, van net boven 5 procent dalend van 5,5 procent, daarbij verwijzend naar de verwachtingen van een hogere inflatie en een lichter monetair beleid.
De afgelopen weken heeft de rupiah een deel van de verliezen in 2018 gehaald, maar het is nog steeds ongeveer 7 procent lager dan de dollar.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie