Verkiezingen en de LGBT-gemeenschap (28 nov. 2018)

Transgender mensen, plaatselijk bekend als travestieten, zijn altijd een groep geweest die kwetsbaar is voor geweld en discriminatie. Ze maken echter ook al lang deel uit van de lokale cultuur, hoewel men er vaak op neerkijkt.

Er zijn beroemdheden uit de travestie, zoals Dorce Gamalama. Mannen met een openlijk vrouwelijk uiterlijk worden regelmatig op de tv getoond. Sally aka Sholeh, een stripfiguur geïmporteerd uit Maleisië, te zien in de geliefde kinderenshow Upin en Ipin, is ook een travestiet. Daarom moeten drie aanvallen tegen transgenders in de afgelopen maand absoluut worden veroordeeld. Activisten, waaronder de leider van het Indonesische Waria-communicatieforum, Yulianus Rettoblaut of Mami Yuli, geloven dat de aanslagen gekoppeld zijn aan de huidige verkiezingscampagnes.

Het anti-LGBT-sentiment in Indonesië is met name toegenomen in 2016, toen minister van Onderwijs, Wetenschap en Hoger Onderwijs, M. Nasir, reageerde op een poster van de steungroep en het onderzoekscentrum over seksualiteitsstudies op basis van de Universiteit van Indonesië, die counseling biedt voor LHBT-jongeren. Sindsdien hebben gecoördineerde acties en verklaringen, door de Human Rights Watch een “morele paniek” genoemd, zijn tol geëist van LGBT-groepen, met name travestieten, wier kenmerkende fysieke kenmerken het een gemakkelijker doelwit maken in vergelijking met andere leden van de LGBT-gemeenschap.

Aanvallen hiertegen zijn in overeenstemming met politieke campagnes. Voorafgaand aan de regionale verkiezingen van 2018, zeiden sommige politici, waaronder de toenmalige Bandung-majoor Ridwan Kamil, dat hij zich verzette tegen LGBT-rechten in reactie op geruchten dat hij LGBT-groepen ondersteunde.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post

.
——————————————
Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s