Jaarlijkse Ngayogjazz Jazz Festival (1 dec. 2018)

De aanwezigheid van zes podia met meer dan 100 binnenlandse en buitenlandse muzikanten gaf het Gilangharjo subdistrict, Bantul regentschap, Yogyakarta een duidelijk gevoel tijdens het jaarlijkse Ngayogjazz Jazz Festival, dat werd gehouden op 17 november.
Stalletjes gemaakt van bamboe waren overal aanwezig, met traditionele gerechten en dranken, maar ook souvenirs en andere lokale producten.
Sommige terrassen of andere delen van de huizen van mensen werden omgezet in instant eetgelegenheden of kiosken, terwijl anderen toiletservices aanboden.

Met meer dan 100 musici en zangers uit Indonesië en het buitenland kreeg het evenement dit jaar de slogan “Negara Mawa Tata, Jazz Mawa Cara”, aangepast aan het gezegde “Desa Mawa Cara, Negara Mawa Tata”, waarin staat dat elke regio zijn eigen regels, gebruiken en culturen heeft.
De deelnemende buitenlandse artiesten waren het Kika Spranger Quintet (Nederland), Ozma Quintet (Frankrijk), Rodrigo Parejo Quartet (Spanje), Jean Sebastian Simonoviez (Frankrijk) en Mikele Montoli (Italië).
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie