Opruimactie voor de kust van Jakarta (1 dec. 2018)

Foto hierboven: Op deze foto, genomen op 17 maart 2018, ruimen arbeiders de opeenhoping van afval op in het gebied rond de baai van Jakarta. Bewoners die leven op een reeks van koraalomzoomde eilanden ten noorden van de kust van Jakarta, kampen met een vloedgolf van afval, waarbij de afgelopen week dagelijks meer dan 40 ton vuilnis werd opgepikt. DASRIL ROSZANDI / AFP (AFP / Dasril Roszandi)

Tijdens een opruimactie voor de kust van de Indonesische hoofdstad Jakarta is deze week elke dag meer dan 40 ton afval opgeruimd. Het afval komt via de zee voor de kust van de eilandengroep Duizend Eilanden terecht.
De Indonesische regering heeft 264 medewerkers van de afvaldienst en dertien boten ingezet om mee te doen aan de actie. De actie focust zich rond het gebied tussen Jakarta en de de Duizend Eilanden.
Inwoners van de eilandengroep zeggen dat schildpadden omkomen door de grote hoeveelheid afval in het water. Vorige week spoelde een potvis aan op het eiland Sulawesi. Na autopsie bleek dat het dier 6 kilo plastic afval in zijn maag had.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


 

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s