Jakarta beschermt vrouwen en kinderen (4 dec. 2018)

De regering van Jakarta heeft lof verdiend voor het uitvaardigen van Gubernatorial Regulation No. 48/2018 inzake veilige huizen voor kinderen en vrouwen, die het slachtoffer zijn van geweld.

De veilige huizen, waarvan de locaties vertrouwelijk zijn, bieden slachtoffers maximale bescherming tegen daders. Ze bieden ook counseling en juridische bijstand.

Sinds de oprichting in mei hebben twee veilige huizen, die door de stad worden beheerd, 79 slachtoffers opgevangen van de 1.510 inwoners, die hun zaken aan de administratie hebben gemeld.
Zodra de rapporten zijn onderzocht, zullen de autoriteiten beslissen of ze slachtoffers naar een veilig huis sturen, dat 24 uur per dag wordt bewaakt, of niet.

“Niet alle vrouwen en kinderen, slachtoffers van geweld, worden automatisch ondergebracht in de veilige huizen. Het hangt van hun behoefte af “, vertelde Tuty Kusumawati, het hoofd van de Child Protection and Empowerment and Population Control Agency (PPAPP) van de stad, zaterdag aan The Jakarta Post, eraan toevoegend, dat 52 procent van de 1.510 slachtoffers kinderen waren en de rest volwassenen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

—————————————–
Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s