Toegangskaarten Komodo Nationaal Park mogelijk fors duurder (6 dec. 2018)

Bron foto boven: Villa Sinar Cinta 
Bron artikel: Indonesienu.nl
.
Buitenlandse toeristen moeten mogelijk dieper in hun buidel tasten voor een bezoek aan het Komodo Nationaal Park, het belangrijkste leefgebied van komodovaranen. 

Als het aan het provinciebestuur van Oost-Nusa Tenggara ligt, betalen buitenlandse toeristen straks 500 Amerikaanse dollars om komodovaranen te zien. Lokale toeristen betalen mogelijk 100 USD. ‘Als ze het te duur vinden, moeten ze maar niet komen’, aldus Viktor Laiskodat, gouverneur van Oost-Nusa Tenggara zoals geciteerd door de Indonesische nieuwssite Detik.com.

Komodovaranen komen alleen voor in het Komodo Nationaal Park. Omdat de dieren zeldzaam zijn, mogen buitenlandse toeristen best wel wat meer betalen om de dieren in levende lijve te zien, vindt de gouverneur.
De inkomsten worden gebruikt om het park te onderhouden, te voorzien in de primaire levensbehoeften van dieren en voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Natuurbehoud brengt immers veel kosten met zich mee, zegt de gouverneur.

Ook bootmaatschappijen die toeristen vervoeren naar het park moeten een fors bedrag gaan betalen. Het provinciebestuur denkt aan een bedrag van 50.000 Amerikaanse dollars per boot.
Of de plannen van het provinciebestuur ook echt worden doorgevoerd, moet nog blijken.
———————————————————————————-

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s