UGM verontschuldigt zich voor trage afhandeling van verkrachtingszaken (9 dec. 2018)

Foto hierboven: Een groep studenten hield een vredesrally met posters met berichten zoals #kitaAGNI (#WeAreAgni) of “I’m Agni. Ik zie je! “ (JP / Bambang Muryanto)
.
Gadjah Mada University (UGM) rector Panut Mulyono verontschuldigde zich op vrijdag bij het publiek voor de trage afhandeling van een recent geval van vermeende aanranding, waarbij twee studenten betrokken waren, die de topuniversiteit onder een nationale schijnwerpers plaatsten.
“UGM-leiderschap geeft toe, dat de behandeling van deze zaak traag is verlopen en UGM verontschuldigt zich daarvoor”, vertelde Panut aan een persconferentie in Yogyakarta.

Tijdens de persconferentie vermeed Panut de zaak te behandelen als verkrachting of poging tot verkrachting, in afwachting van overleg met juridische adviseurs en leden van de ethische commissie.
“UGM erkent, dat de cultuur van het beschuldigen van het slachtoffer een van de redenen is achter de trage vooruitgang bij het vervullen van de rechten van de slachtoffers,” voegde hij eraan toe.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s