Hoe te stoppen met beschuldigen van slachtoffers in gevallen van seksueel geweld (11 dec. 2018)

Foto hierboven: Solidariteit, Gadjah Mada University (UGM) studenten schrijven namen op een groot stuk stof om universiteitsleiders onder druk te zetten om actie te ondernemen tegen seksueel geweld als onderdeel van een beweging geïnitieerd door een groep genaamd #kitaagni (We Are Agni). (De Jakarta Post / Bambang Muryanto)
.
Meldingen in het nieuws van agressie leggen de schuld meestal bij de dader – vooral wanneer het slachtoffer een vrouw is – maar vreemd, niet in gevallen van aanranding. In het laatste geval is het beschuldigen van het slachtoffer de modus operandi van de pers.

Wat gebeurde er met Agni (een pseudoniem), een studente van de Gadjah Mada University (UGM), die tijdens een reis het slachtoffer werd van seksuele mishandeling en het publiek septisch reageerde toen ze met haar verhaal kwam?

Een gedetailleerd verslag van Agni’s ervaring werd voor het eerst gemeld door Balairung Press, een door studenten gerunde krant bij UGM.
Het verhaal ging viraal en leidde in eerste instantie tot een # MeToo-achtige campagne genaamd #KitaAgni (“We Are Agni”).

Meer dan 200.000 mensen ondertekenden een petitie, waarin ze eisten dat de dader van de universiteit werd gezet en voor de rechtbank werd gedaagd.
Demonstraties ter ondersteuning van Agni vonden plaats in Yogyakarta en Jakarta.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Globe
.
————————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

————————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s