Commentaar Jakarta Post op Dag van de Mensenrechten (12 dec. 2018)

Foto hierboven: Mensenrechtenactivisten houden een betoging voor het Staatspaleis in Jakarta en eisen gerechtigheid voor eerdere schendingen van de mensenrechten. De rally, ook bekend als Kamisan, wordt al meer dan 10 jaar elke donderdag gehouden. (The Jakarta Post / Dhoni Setiawan)
.
Amper 20 jaar geleden hebben zijn in de Indonesische wijzigingen van de grondwet van 1945 eindelijk de universele mensenrechten opgenomen.

Maar ons land heeft zoveel mishandeling gezien en verwaarlozing van mensenrechten, omdat de wijzigingen pas onlangs zijn aangenomen; het is ook een zwak excuus.

De strijd om de rechten van alle Indonesiërs sinds 1998 laat zien, dat mensen een beter begrip hebben van wat mensenrechten zijn, vooral wanneer hun rechten worden vertrapt.

Daarom zijn we na het opnemen van universele rechten in onze grondwet nog steeds in de fase, dat we ze consequent moeten handhaven voor alle burgers. Elke vorm van verwaarlozing weerspiegelt het gebrek aan blootstelling en het gebrek aan vermogen van de slachtoffers om zich uit te spreken – afgezien van pogingen om schendingen van rechten te verdoezelen.
– Voor het volledige commentaar, zie Jakarta Post
—————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie
————————————————————-

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s