Bupati van Cianjur en anderen opgepakt wegens corruptie (13 dec. 2018)

Foto hierboven: Corruption Eradication Commission (KPK) vice-voorzitters Basaria Panjaitan (rechts) en Laode M. Syarif (midden) en KPK-woordvoerder Febri Diansyah verzorgen een persconferentie. (Antara / Wahyu Putro A)

De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft verschillende staatsambtenaren en medeplichtigen aangehouden tijdens een operatie op woensdagochtend in verband met vermeende omkoping met betrekking tot een onderwijsfonds in Cianjur, West-Java.

KPK vice-voorzitter Laode Muhammad Syarif zei, dat de onderzoekers informatie hadden verkregen over steekpenningen, die zouden zijn betaald aan Cianjur-regent Irvan Rivano Muchtar voorafgaand aan de arrestatie.
“De KPK vermoedt dat het steekpenningsgeld van schoolmeesters is verzameld voordat het wordt overgedragen aan de regent,” zei Laode op woensdag.
Volgens berichten zijn tijdens de operatie zes personen gearresteerd, waaronder de regent zelf, een hoofd van het bureau en vertegenwoordigers van het plaatselijke schoolhoofdforum (MKKS).
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s