Jokowi wil tolwegenprojecten versnellen vóór verkiezingen (13 dec. 2018)

Foto hierboven: President Joko ‘Jokowi’ Widodo spreekt met journalisten na het inhuldigen van het eerste deel van de Bogor-Ciawi-Sukabumi Tolweg in West-Java op zaterdag. (Antara Photo / Puspa Perwitasari)
.
Als u, om welke reden dan ook, reist tussen Jakarta en Surabaya in Oost-Java, kunt u dit relatief snel doen langs een nieuwe 759 kilometer lange tolweg, die de twee grootste steden van Indonesië met elkaar verbindt.

Dit maakt deel uit van de Trans-Java Toll Road, een ambitieus project geïnitieerd door voormalig president Susilo Bambang Yudhoyono. De aanleg van deze weg, die aan het eind van de tweede termijn van Yudhoyono in 2014 moest zijn voltooid, stuitte op verschillende obstakels, waaronder de typische problemen met financiering en landverwerving.
President Joko “Jokowi” Widodo zei tijdens zijn CEO Networking 2018 in het Ritz Carlton in Jakarta, dat hij persoonlijk een dergelijke reis zou ondernemen. “Ik wil proberen een auto te nemen, hoe lang duurt het?” hij zei.

Jokowi heeft zich de afgelopen maanden geconcentreerd op tolwegen, met zijn agenda gevuld met inauguraties van verschillende delen van de nieuwe snelweg. Veel van deze projecten werden gelanceerd door zijn voorganger, maar er is er ook een die bijna 21 jaar in de wacht had gezeten.

Begin vorige maand opende Jokowi de 57,5 km lange Pejagan-Pemalang Tolweg in Midden-Java, dat deel uitmaakt van de Trans-Java. Drie weken later ging hij naar Sragen in Midden-Java om de 51 km lange Sragen-Ngawi Toll Road in te luiden, die deel uitmaakt van de 90.43 km lange Solo-Ngawi Toll Road.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.
———————————————-

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie
——————————————————————–

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s