Hof beslist in voordeel van milieuwetenschapper (14 dec. 2018)

Foto hierboven: Zuidoost-Sulawesi gouverneur Nur Alam is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf wegens omkoping in verband met mijnvergunningen op 29 maart 2018. (kompas.com/Kurnia Sari Aziza)
.
De rechtbank van het district Cibinong in Bogor, West-Java, heeft een rechtszaak afgewezen die was ingediend door de voormalige gouverneur van Zuidoost-Sulawesi en korruptie-verdachte Nur Alam tegen wetenschapper Basuki Wasis, waarbij de betrokkenheid van de overheid bij het milieu werd benadrukt.

Nur diende een rechtszaak in tegen Basuki, een milieudeskundige van de Bogor Agricultural University (IPB), die potentiële verliezen had berekend in de graft case van de voormalige gouverneur, die Rp 2,7 biljoen bedroeg (US $ 1,8 miljoen).

De voormalige gouverneur is veroordeeld voor het veroorzaken van vernietiging van het milieu op Buton Island door verschillende mijnvergunningen af te geven. Hij werd veroordeeld tot 12 jaar gevangenis en veroordeeld tot betaling van een boete van Rp 1 miljard in de graft-zaak.
-Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.
—————————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

—————————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s