Hof beveelt herziening van minimumleeftijd voor vrouwen om te trouwen (14 dec. 2018)

Foto hierboven: De huwelijkswet van 1974 bepaalt de minimumleeftijd voor vrouwen om te trouwen op 16 en 19 voor mannen, hoewel de kinderbeschermingswet van 2002 kinderen definieert als iedereen “jonger dan 18 jaar”. Het Grondwettelijk Hof oordeelde donderdag dat de minimumleeftijd voor vrouwen discriminerend was en beval de regering het te herzien. (Shutterstock / File)
.
In een beslissing, die de weg kan banen voor de afschaffing van het ongebreidelde kindhuwelijk in Indonesië, oordeelde het Grondwettelijk Hof donderdag, dat de 16-jarige minimumleeftijd voor vrouwen om te trouwen, zoals bepaald in de huwelijkswet van 1974, ongrondwettig is.

Het Hof oordeelde over een herzieningsverzoek ingediend door drie kinderbruiden en hun advocaat.

Tijdens een hoorzitting onder leiding van opperrechter Anwar Usman, stelde het Hof, dat de regel een vorm van discriminatie op grond van geslacht was, aangezien de minimumleeftijd voor mannen om te trouwen 19 was en daarom in strijd was met de grondwet van 1945.
– Voor het volledige bericht,  zie Jakarta Post
.
—————————————————————

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

—————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s