Indonesische partij wil dat polygamie wordt verbannen, verstoort islamisten (17 dec. 2018)

De Indonesische Solidariteitspartij (PSI) heeft opnieuw onrust gezaaid, nadat ze haar houding tegen polygamie had aangekondigd, en zei dat de praktijk – die wordt toegestaan, zo niet aangemoedigd – in de islam niet rechtvaardig is voor vrouwen en kinderen.

PSI-leider Grace Natalie, die onlangs verschillende islamitische groepen boos maakte omdat ze religieus gebaseerde huisregels publiekelijk verwierp, maakte dit bekend tijdens een feest in Surabaya, op dinsdag, volgens kompas.com.

“Als we in het Parlement zitten, zullen we het verbod op polygamie voor ambtenaren in de regering en voor het burgerpersoneel van de staat uitvoeren,” zei ze.
De partij streeft naar herziening van de huwelijkswet van 1974, die polygamie mogelijk maakt.

Polygamie is al lang controversieel in Indonesië. Vorig jaar, op een driedaags nationaal congres van vrouwelijke geestelijken, verklaarde deskundige Siti Ruhaini Dzuhayatin, dat polygamie geen deel uitmaakte van de islamitische leer.

Velen betreuren het, dat de PSI polygamie de schuld geeft voor huiselijk geweld, terwijl anderen erop wijzen dat politieke partijen zich niet zouden moeten bemoeien met persoonlijke aangelegenheden.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post

.
—————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s