Minister geeft schuld voor groter handelstekort aan wereldwijde economische vertraging (18 dec. 2018)

Minister van Financiën Sri Mulyani Indrawati geeft de wereldwijde economische vertraging de schuld van het toenemend tekort op de handelsbalans van november, dat uitkwam op US $ 2,05 miljard, een stijging ten opzichte van het tekort van $ 1,82 miljard dat in de voorgaande maand was opgetekend.

“We moeten er zorgvuldig naar kijken. De economische groei van China wordt aangepast, zowel vanwege het interne beleid als de handelsoorlog, “zei Sri Mulyani, zoals geciteerd door kontan.co.id, eraan toevoegend dat de wereldwijde onzekerheid bijdroeg aan het handelstekort van Indonesië.

Statistieken Indonesië laten zien, dat het tekort van USD 2,05 miljard in november hoger was dan het handelstekort van $ 2,03 miljard dat werd opgetekend in juli, toen het hoogste tekort in vijf jaar. Met het cijfer van november zit de handelsbalans van nu op minus $ 7,52 miljard.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.
——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s