Bali wil 70 % minder plastic gebruik in 2019 (26 dec. 2018)

 

Foto hierboven: Een kerstboom van elf meter lang gemaakt van plastic flessen werd op donderdag 20 december in de kathedraal van Denpasar in Bali gebouwd. Naast het vieren van kerstvieringen bevordert de boom het verminderde gebruik van kunststoffen. (JP / Zul Trio Anggono)
.
Bali heeft een grote stap gezet om de vervuiling in zijn zeeën te beteugelen en heeft een verbod ingesteld op kunststoffen voor eenmalig gebruik, zoals boodschappentassen, piepschuim en rietjes.
Bali gouverneur Wayan Koster kondigde maandag het verbod aan, zoals bepaald in Gubernatorial Regulation (Pergub) nr. 97/2018, en sprak de hoop uit, dat het beleid binnen een jaar zal leiden tot een afname van 70 procent van de zeekunststoffen op Bali.

“Dit beleid is bedoeld voor producenten, distributeurs, leveranciers en zakelijke actoren, inclusief particulieren, om het gebruik van kunststoffen voor eenmalig gebruik te onderdrukken. Ze moeten plastic vervangen door andere materialen, “zei Koster zoals geciteerd door tribunnews.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.
——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s