Religieuze leiders wonen opening van vihara bij in Noord-Sumatra (26 dec. 2018)

Foto hierboven: Drie monniken leiden een thanksgiving-ritueel tijdens de zachte opening van Suwarnadwipa Tianzhu Chansi vihara in Taman Simalem Resort op zondag 23 december in Noord-Sumatra. (JP / Apriadi Gunawan)

Boeddhistische monniken leidden een ritueel op zondag 23 december tijdens de opening van Suwarnadwipa Tianzhu Chansi vihara, een nieuw klooster op het terrein van Taman Simalem Resort in het district Merek, regentschap Karo, Noord-Sumatra.
Islamitische voorman Jamaludin Nasution zei, dat hij blij was om het evenement bij te wonen, samen met andere religieuze leiders. Hij waardeerde het management van het Taman Simalem Resort voor het aanbieden van plaatsen van aanbidding voor verschillende religies, omdat het belangrijk was voor aanhangers om hun gebeden te kunnen observeren tijdens hun verblijf in het resort.
“Alle toeristische locaties zouden huizen van aanbidding moeten bieden,” vertelde Jamaludin aan The Jakarta Post aan de zijlijn van het evenement.
Het resort heeft nu twee moskeeën, een kerk en de nieuwe vihara.
“Ze zijn gebouwd om de interreligieuze harmonie te symboliseren,” zei Eddy.
– Voor het volledige bericht,  zie Jakarta Post

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–