Sunda Strait Tsunami: verder bewijs van slechte paraatheid van Indonesië (27 dec. 2018)

Foto hierboven: Politieagenten en vrijwilligers bergen een slachtoffer bij een gebouw in Banten, dat werd verwoest door de tsunami van de Soenda-straat. (Antara Photo / Akbar Nugroho Gumay)

De dodelijke aardbeving en tsunami, die eind september dit jaar Centraal Sulawesi trof, had voor de regering reden moeten zijn om onmiddellijk actie te ondernemen om het systeem voor vroegtijdige waarschuwing te verbeteren, maar de verwoestende Sunda-straat tsunami tijdens het weekend laat zien dat Indonesië nog steeds een een lange weg te gaan in dit opzicht.

BNPB-woordvoerder Sutopo Purwo Nugroho zei, dat Indonesië dringend toe is aan een nieuw systeem voor vroegtijdige waarschuwing, dat rampen effectiever zou kunnen opsporen.

“De BNPB coördineert met gerelateerde instellingen om een presidentieel voorschrift op te stellen voor een systeem voor vroegtijdige waarschuwing met meerdere gevaren,” zei Sutopo, zoals geciteerd door Suara Pembaruan.
Hij voegde eraan toe dat de tsunami in de Soenda-straat als momentum moet dienen om nieuwe technologie op te nemen in het tsunami-systeem voor vroegtijdige waarschuwing, zodat het ook die kan detecteren die worden veroorzaakt door onderzeese aardverschuivingen of vulkaanuitbarstingen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s