Tsunami-overlevenden openen winkel, hotels te midden van puin (27 dec. 2018)

Foto hierboven: Medewerkers van het Aviredita Villa-complex aan het Anyer-strand in Serang, Banten, maken zich klaar om voertuigen te verplaatsen die beschadigd zijn door de tsunami in de Sundastraat. De National Disaster Mitigation Agency meldde, dat vanaf dinsdag 429 mensen waren gedood, 1.485 gewond waren geraakt en 154 anderen zijn vermist. Ondertussen zouden 16.082 mensen hun toevlucht gezocht hebben in tijdelijke onderkomens. De tsunami werd veroorzaakt door de uitbarsting van Anak Krakatau, zei het. (The Jakarta Post / Dhoni Setiawan)
.
De vijfenzestig-jarige Maisah zat op een bankje voor haar warung (kiosk) bij de rustige Jl. Raya Karang Bolong in Kampung Sambolo dichtbij Carita-strand in Pandeglang, Banten. Drie dagen na een tsunami dieBanten en Lampung trof, al haar buren waren naar tijdelijke schuilplaatsen gegaan ver weg van het strand.

Sambolo is een van de gebieden, die het zwaarst is getroffen door de tsunami, waar de meeste gebouwen werden beschadigd en tientallen mensen werden gedood. Maisah is een van de weinige huiseigenaren langs de weg, die veilig waren voor de vernietiging.

“Kijk eens naar deze plek. Ik moet mijn warung openen. Waar zou anders de voorbijganger een plek vinden om eten of drinken te kopen? “Vertelde ze aan The Jakarta Post.

Gevraagd of ze bang was dat er opnieuw een tsunami zou toeslaan, zei Masiah dat ze vertrouwde op haar geloof dat God haar zou beschermen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post