Terugblik KPK 2018: Regionale leiders, kandidaten in de kijker voor corruptie (30 dec. 2018)

Het jaar 2018 was het jaar waarin tientallen nieuwe regionale leiders met fanfare aan de macht kwamen na verkozen te zijn bij regionale verkiezingen van 2018. Maar het was ook het jaar waarin sommige anderen de baan met schaamte opgaven na beschuldigd te zijn van corruptie.

Vanaf 19 december had de Corruption Eradication Commission (KPK) tientallen corruptiezaken behandeld, waarbij dit jaar 30 regionale leiders betrokken waren – een aanzienlijke toename van 14 in 2017. Regionale hoofden waren de derde meest gearresteerde personen door de KPK dit jaar, na wetgevende leden en zakenmensen.

Ondanks de gevallen die werden aangetroffen in regio’s ver van de drukke hoofdstad Jakarta en gebieden die aanzienlijk minder bekend waren bij de bevolking, haalden sommige zaken nationale krantenkoppen, waaronder die van twee gouverneurs: Zumi Zola Zulkifli van Jambi en Irwandi Yusuf uit Aceh.
– Zie voor het hele  bericht: Jakarta Post
.
——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s