Vulkaan Agung op Bali opnieuw uitgebarsten (30 dec. 2018)

Dit bericht is overgenomen van Indonesienu.nl.
.
De vulkaan Agung in de regio Karangasem, Oost-Bali, is op zondagmorgen (30 dec. 2018) opnieuw uitgebarsten. Volgens het Centrum voor Vulkanologie en Geologische Rampenbestrijding PVMBG duurde de eruptie zo’n drie minuten.

De eruptie vond plaats om 04.09 uur lokale tijd en duurde 3 minuten en 8 seconden. Wetenschappers van het PVMBG konden de aswolk die daarbij vrijkwam niet waarnemen omdat de top van de Agung gehuld was in dichte mist. In een aantal dorpjes in de buurt van de vulkaan zijn asdeeltjes neergekomen.
De alarmstatus van de vulkaan blijft ongewijzigd en staat op niveau III, de op een na hoogste alarmstatus voor vulkanen in Indonesië.

Volgens de lokale autoriteiten zijn er op dit moment geen gevolgen voor het vliegverkeer van en naar Bali. De bevolking wordt opgeroepen weg te blijven uit de gevarenzone van vier kilometer rondom de vulkaankrater.
Mensen die langs rivieren wonen aan de voet van de Agung wordt verzocht alert te zijn op mogelijke vulkanische modderstromen die met name in het regenseizoen kunnen optreden.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s