Het drama van het voetbal in Indonesie (3 jan. 2019)

Foto hierboven: het is een puinhoop in het indonesische voetbal.
.
Terwijl Indonesië zijn wonden likt na de meest recente natuurramp die meer dan 400 levens heeft geëist en duizenden mensen heeft ontheemd, is het nationale voetbal aan het bijkomen van nog meer schokkende onthullingen van wedstrijdfixatiepraktijken.

Het Indonesische voetbal markeerde de jaarwisseling met een reeks arrestaties en onderzoeken naar mensen en clubs, die zouden zijn gekoppeld aan onregelmatigheden die een aantal wedstrijden in divisies van het tweede en derde niveau leden, inclusief het beslissende spel dat PSS Sleman een promotie opleverde voor de competitie League One in 2019.

De nationale politie, het onderdeel van de nieuw gevormde task force tegen maffia-praktijken in het voetbal, heeft een lid van het uitvoerend bestuur van de Soccer Association of Indonesia (PSSI) vastgehouden, Johar Lin Eng, disciplinair commissielid van de PSSI, Dwi Irianto, voormalig lid van de scheidsrechtercommissie Priyanto en zijn dochter Anik Yuni Artikasari.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–