Jakarta: tweede MRT-bouwfase zal naar verwachting deze maand beginnen (4 jan. 2019)

Foto hierboven: Een MRT-trein passeert Jl. Sisingamangaraja, South Jakarta, tijdens een proefrun op dinsdag 23 oktober 2018. (JP / Seto Wardhana).
.
PT Mass Rapid Transit (MRT) Jakarta, dat het eerste rapid transit-systeem in Indonesië zal exploiteren, is optimistisch over de start van de ontwikkeling van de tweede fase van de MRT medio januari, ondanks de uitdagingen om een locatie te vinden voor het depot van de trein.

Hoewel de regering-Jakarta nog moet beslissen over de locatie van het depot van de trein, kan het werk nog steeds doorgaan, “zei directeur William Sabandar van MRT Jakarta dinsdag.

Hij verwacht, dat de dienst die de rotonde van Hotel Indonesia in Centraal Jakarta met het Kota-station in West Jakarta zal verbinden, in 2024 voltooid zal zijn voordat de dienst volledig operationeel is in het eerste kwartaal van 2025.

De werkzaamheden beginnen met de bouw van een station (RS’s) op de compound National Monument (Monas) in Centraal Jakarta, die wordt gebouwd door bouwbedrijf PT Trocon Indah Perkasa voor een bedrag van Rp 21,7 miljard (US $ 1,87 miljoen).
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–