Onderzoek: Jakartanen zijn het eens met plastic verbod (5 jan. 2019)

Ondanks hun afhankelijkheid van plastic zakken, zijn Jakartanen het eens met het plan van het stadsbestuur om het gebruik van plastic zakken te beperken, volgens een onderzoek uitgevoerd door de Jakarta Environment Agency.

“Bijna 80 procent van de ondervraagden stemde in met een verbod op plastic en was ook bereid om hun eigen tassen [tijdens het winkelen] te dragen,” vertelde het hoofd van de afdeling afvalbeheer, Rahmawati, aan tempo.co. op donderdag.

Het onderzoek naar de mening van het publiek op het verbod van plastic werd van deur tot deur uitgevoerd, waarbij de meeste respondenten huisvrouwen waren. Het bureau heeft echter geen details verstrekt over het aantal ondervraagde respondenten.

Rahmawati zei, dat de enquête werd gedaan als onderdeel van de voorbereidingen voor het nieuwe gubernatoriale decreet betreffende plastic beperkingen voor eenmalig gebruik, die naar verwachting deze maand door de gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, zullen worden ondertekend.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s