Indonesië neemt zetel van de VN-veiligheidsraad over (7 jan. 2019)

Foto hierboven: De Indonesische ambassadeur Dian Triansyah Djani, de tweede van rechts, was op woensdag aanwezig bij de ceremonie van een vlaggeninstallatie op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, en vier anderen namen officieel hun verantwoordelijkheid als niet-permanente leden van de Veiligheidsraad. (Foto met dank aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken).
.
Indonesië en vier andere landen namen officieel hun plaats in als niet-permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, een van de zes belangrijkste organen van de intergouvernementele organisatie, die de bevoegdheid heeft om sancties op te leggen aan landen en machtiging te verlenen voor het gebruik van militair geweld in conflictgebieden.

Indonesië, Duitsland, België, Zuid-Afrika en de Dominicaanse Republiek zullen deelnemen aan het formuleren van beleid voor het handhaven van internationale vrede en veiligheid zoals vereist in het VN-handvest. Hun lidmaatschappen zijn van kracht van 1 januari 2019 tot 21 december 2020.

“De enorme steun die we hebben ontvangen, toont het vertrouwen van de internationale gemeenschap in de staat van dienst van Indonesië op diplomatie en ons vrij en actief buitenlands beleid, dat cruciaal is geweest voor het handhaven van de wereldvrede”, zei de vaste vertegenwoordiger van het land bij de Verenigde Naties, Dian Triansyah Djani. een verklaring op donderdag.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s