Breaking news: Verdachte bommen gevonden bij huizen van KPK-leiders (9 jan. 2019)

Foto hierboven: Explosieve materialen werden gevonden in een pakket bij de voorzitter van de Corruption Eradication Commission (KPK), voorzitter Agus Rahardjo in Bekasi, West-Java, op 9 januari. (Met dank aan / Polda Metro Jaya).
.
Corruption Eradication Commission (KPK) -leiders Agus Rahardjo en Laode M. Syarif werden woensdag geconfronteerd met terreurdreigingen, waarbij onbekende aanvallers bommen legden bij hun huizen. Men vermoedt dat een Molotov-cocktail ontplofte bij het huis van Laode.
Nationale politie woordvoerder Brig. Gen. Dedi Prasetyo bevestigde het incident.

“We hebben bewijs gevonden in de vorm van glasscherven en sporen van rook, hoewel we niet kunnen bevestigen of het een Molotov-cocktail of een ander type bom was,” zei Dedi.

Volgens een door The Jakarta Post verkregen rapport, werd op woensdag een zwarte tas op het hek van het huis van Agus in Bekasi, West-Java, rond 05.30 uur gevonden.
Het materiaal leek op onderdelen van een explosieve pijpbom, zoals een ontsteker, kabel, spijkers en pijp. Het bommenteam maakte het verdachte pakket meteen onschadelijk.

Tegelijkertijd werden de overblijfselen van een Molotov-cocktail gevonden in Laode’s huis in Kalibata, Zuid-Jakarta. De vice-voorzitter van de KPK beweerde verdachte personen in de buurt van zijn huis te hebben gezien rond 1 uur ’s morgens via beveiligingscamera’s.
Een van de buren van Laode zei, dat ze rond 1 uur in de ochtend glas hoorde breken.

Dedi zei dat het personeel van de politie van Jakarta, de nationale politie en de Densus 88-terrorismebestrijding van de politie onderzoek deden naar de zaak.
– Bron: Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s