Vertrouwen keert terug in Indonesische financiële markten (11 jan. 2019)

Na een sterke correctie vorig jaar en druk op de Roepia, verwacht Indonesië, dat stabiliteit dit jaar terugkeert naar zijn financiële markten, omdat het buitenlandse kapitaal weer naar de binnenlandse markt begint te stromen.

De eerste obligatie-aanbiedingen van dit jaar waren meer dan drie keer overtekend, waarbij de rente voornamelijk afkomstig was van buitenlandse investeerders, die ook meer lokale aandelen kochten, dan wat ze in de afgelopen twee weken verkochten, waardoor een trend in de nettoverkoop die het afgelopen jaar aanhield, volgens gegevens van de Indonesische beurs (IDX).

Voor Bank Indonesia, gouverneur Perry Warjiyo, kwam de terugkeer van de instroom van buitenlands kapitaal niet als een verrassing.

De centrale bank is agressief geweest in het verhogen van de referentierentevoet, de zevendaagse reverse repo-rente, die in de afgelopen negen maanden met 175 basispunten tot 6 procent is verhoogd als reactie op de verkrapping door de Amerikaanse centrale bank.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s