Nieuw tijdperk voor verkeer in Jakarta (13 jan. 2019)

Foto hierboven: Een voertuig passeert een lege en natte Jl. MH Thamrin in Centraal Jakarta op 1 januari. Op de eerste dag van 2019 werd minder verkeer gemeld op verschillende hoofdverkeersaders in de hoofdstad. (The Jakarta Post / Iqbal Yuwansyah).
.
President Joko “Jokowi” Widodo heeft gesproken. “Zo kunnen we niet doorgaan”, vertelde de voormalige gouverneur van Jakarta eerder deze week tijdens een coördinatievergadering over het verkeer in Groot Jakarta.

Hij beval vice-president Jusuf Kalla, bekend als een doortastende leider, om de verkeerscongestie in de uitgestrekte metropool te verminderen door alle vormen van openbaar vervoer te integreren. Jokowi heeft als doel het openbaar vervoer verder te promoten in plaats van particuliere auto’s, waarvan de groei die van de straten van Jakarta ver overschrijdt.

Jokowi is zich bewust van één groot obstakel voor de integratie van de modi van openbaar vervoer: er zijn te veel belanghebbenden die verschillende, zo niet tegenstrijdige belangen en beleid verdedigen. Dit jaar zullen twee nieuwe systemen – de MRT en de light rapid transit (LRT) – het publiek gaan bedienen.
– Voor het volleige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–