Kan hoger loon het corruptieprobleem van Indonesië oplossen? (15 jan. 2019)

Foto hierboven: verdachte Remigo Yolando Berutu, de bestuurder van Pakpak Bharat in Noord-Sumatra, staat voor een spervuur van vragen van wachtende journalisten, nadat hij op 27 nov. was ondervraagd door onderzoekers van de Corruption Eradication Commission (KPK) in Jakarta. Remigo wordt beschuldigd van het accepteren van Rp 550 miljoen (US $ 37,961) aan steekpenningen van een aannemer, die betrokken was bij een project met de Pakpak Bharat Public Works Agency. (Antara / Hafidz Mubarak A).
.
De recente aankondiging door het hoofd van de politie in Indonesie, generaal Tito Karnavian, dat de salarissen voor politiefunctionarissen met maximaal 70 procent zullen worden verhoogd, doet de vraag rijzen of een hogere uitkering het corruptieprobleem van Indonesië kan helpen oplossen.

“De [nieuwe] salarissen zullen met terugwerkende kracht van toepassing zijn gedurende de zes voorgaande maanden en zullen in januari 2019 worden uitbetaald,” zei Tito in Semarang, Midden-Java.
Hij voegde toe, dat de verhoging de prestaties van politieambtenaren zal verbeteren en kan bijdragen aan inspanningen om de politie te hervormen, evenals corruptie te verminderen.

Minister van Financiën Sri Mulyani Indrawati: “We doen een onderzoek. We zullen het idee ook [overbrengen] naar de president, omdat hij ook bezorgd is over de beloningsregelingen, met name voor functionarissen in de regio’s, “zei Sri Mulyani.

Corruptie is sinds het einde van het regime van de Nieuwe Orde een van de hardnekkigste problemen van Indonesië, en daaropvolgende administraties lijken daar nauwelijks verandering in te brengen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–