Aanloop presidentsverkiezingen: eerste debat Jokowi, Prabowo op 17 jan. 2019

Foto hierboven:  een banner waarin het komende debat tussen presidentskandidaten wordt aangekondigd, staat klaar om woensdag in het Bidakara-gebouw in Jakarta te worden opgericht. Het openingsdebat tussen president Joko “Jokowi” Widodo en zijn mededinger Prabowo Subianto bij de verkiezingen van 2019 vindt plaats op donderdag. (The Jakarta Post / Seto Wardhana).
.
Het eerste debat tussen de presidentskandidaten Jokowi en Prabowo vindt plaats donderdagavond 17 januari. Het debat zal gaan rond kwesties met betrekking tot de wet, corruptie, terrorisme en mensenrechten.
Analisten zeggen, dat beide kampen voldoende materiaal hebben om over elkaar heen te gooien, waarbij de wet en de mensenrechten in het bijzonder de meest potentiële controversiële onderwerpen zijn.

Jokowi beloofde in zijn presidentiële campagne in 2014 om eerdere mensenrechtenschendingen op te lossen, maar activisten en experts hebben hem bekritiseerd, omdat hij geen duidelijke doorbraken heeft gemaakt om de gruweldaden uit het verleden op te lossen.

Ondertussen zijn er wat betreft Prabowo al lang zorgen geuit bij mensenrechtenactivisten vanwege zijn vermeende banden met de gedwongen verdwijningen van 13 prodemocratie-activisten tussen 1997 en 1998 in zijn hoedanigheid van toenmalige commandant van de Special forces van het leger (Kopassus).
– Zie voor het volledige bericht: Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s