Transjakarta bewijst zijn relevantie na 15 jaar (17 jan. 2019)

Vijftien jaar geleden vonden veel Jakartanen, dat een speciale bus-strook een slecht idee was. Jakartanen houden van hun auto’s en een enkele rijstrook exclusief voor openbare bussen was een nieuw, ondenkbaar idee.
Nu geniet het Transjakarta bus-systeem een toenemende populariteit en ondanks de aanstaande komst van de eerste MRT van het land in maart, heeft Transjakarta nog steeds een mooie toekomst als de eerste revolutionaire modus voor openbaar vervoer in de hoofdstad.

Geïnspireerd door TransMilenio in Bogota, Colombia, was het Transjakarta-systeem erop gericht om Jakartanen hun privéauto’s thuis te laten en de bussen te gebruiken, die volledig zijn voorzien van airconditioning en onderworpen zijn aan meer voorschriften dan andere openbare bussen, waarvan de stuurprogramma’s werken onder een setoran (omzetquotum), waarbij passagiers kunnen instappen en uitstappen waar ze maar willen.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–