Debat presidentskandidaten: Jokowi: juridische hervormingen, Prabowo: hogere lonen (18 jan. 2019)

Het debat tussen de presidentskandidaten gisteren, 17 jan. 2019, begon kalm, zij gaven om de beurt antwoord op voorbereide vragen. Jokowi besteedde bijna alle tijd van zijn openingsverklaring om zijn tegenstanders en leden van het publiek te begroeten.

Ondertussen hebben Prabowo en zijn running mate Sandiaga Uno elke truc in het boek gebruikt om hun antwoorden te draaien op de vragen over de wet, mensenrechten en veiligheid in de richting van de economie en werkgelegenheidskwesties – de focus van hun campagne tot nu toe.

Het debat werd feller toen de kandidaten elkaar mochten ondervragen, waarbij Prabowo beweerde, dat rechtshandhaving onder de regering van Jokowi oneerlijk en eenzijdig was, voornamelijk ten koste van aanhangers van de oppositie.

Jokowi wees die bewering af en zei dat Indonesië een rechtsstaat blijft en dat de juridische mechanismen van het land goed functioneren. Hij daagde zijn tegenstander uit door te zeggen dat iets illegaals moet worden gemeld aan de relevante autoriteiten in plaats van het te gebruiken om de controverse op te wekken.
– Voor volledige berichten, zie:
Jakarta Globe
Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s