Bejaarde geestelijke achter bomaanslag in Bali in 2002 wordt vrijgelaten (20 jan. 2019)

In Indonesië zal de beruchte islamgeestelijke Abu Bakar Ba’asyir (80) vervroegd worden vrijgelaten. De man wordt beschouwd als het brein achter de bloedige bomaanslag op een discotheek op het eiland Bali in 2002. Hij was alleszins de leider van de terreurgroep Jemaah Islamiyah, die gelinkt was aan Al Qaeda. Reden voor de vervroegde vrijlating is de medische toestand van de geestelijke.
Het juridische team, dat de islamitische geestelijke en terrorisme-veroordeelde Abu Bakar Baasyir vertegenwoordigt, ontkende zaterdag, dat de onvoorwaardelijke vrijlating van de geestelijke een “geschenk” was van president Joko “Jokowi” Widodo, zeggend dat de vrijlating deel uitmaakte van een reguliere gerechtelijke procedure.
Voor het volledige artikel,  zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–