Verhalen over eten: hedendaags verslag van de Indonesische keuken (23 jan. 2019)

Pionier van het culinair toerisme in Indonesie is wijlen Bondan Winarno, een voormalige onderzoeksjournalist, die door vele regio’s van de archipel reisde en zelfs naar het buitenland.

Bondan kende een verscheidenheid van Indonesische en van buitenlandse keukens. Hij publiceerde de verhalen van zijn culinaire avonturen en organiseerde verschillende tv-programma’s over het onderwerp.
Geïnspireerd door Bondan, begonnen Indonesische bloggers hun eigen blogs te ontwikkelen om zich vooral op culinair toerisme te richten.

Tijdens een recente discussie in Jakarta over culinaire ontwikkelingen, beschreven chef-kok en culinaire ondernemer William Wongso de nauwe band, die eten heeft met de lokale cultuur en geschiedenis.

William wees er bijvoorbeeld op dat de gerechten voor de Balinese ngaben (crematieceremonie) onderscheidende decoraties en de beste ingrediënten vereisten, omdat ze offeranden waren aan de goden van het Balinese hindoeïsme.

Reno Andam Suri, die gespecialiseerd is in het vertellen over voedsel en het promoten van Sumatraanse gerechten, vertelde hoe de beroemde rendang van west Sumatra – een traditionele rundvleesgerecht dat is gestoofd in kokosmelk en kruiden – verschillende ingrediënten gebruikte in de bergachtige cultuur van Bukittinggi en de kustcultuur van Padang.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–