Oorlog binnen de indonesische voetbalbond (24 jan. 2019)

Foto hierboven: Demonstranten die beweren Indonesische voetbalsupporters te zijn, lopen maandag naar de locatie van het Indonesische voetbalbond (PSSI) -congres in Nusa Dua, Bali. Ze betuigen hun steun om corruptie uit te roeien in het bestuur van voetbal in het land. (The Jakarta Post / Zul Trio Anggono).
.
Het ontslag van Edy Rahmayadi na slechts twee jaar aan het roer van de Soccer Association of Indonesia (PSSI) op zondag, betekent een nieuwe situatie die de voetbalautoriteit van het land teistert. Er blijven echter vragen bestaan over de vraag of de opvolging de PSSI zal helpen uit de crisis te komen of in plaats daarvan in een afgrond te duiken.

De geschiedenis laat zien dat elke wisseling van leiding binnen de PSSI in de afgelopen drie decennia zelden resulteerde in betere prestaties van het nationale voetbalteam, zelfs op het niveau van Zuidoost-Azië. Het winnen van de gouden medaille van de Zuidoost-Aziatische Spelen of de ASEAN Cup was het doel van alle PSSI-voorzitters, die na 1991 in functie waren, waaronder Edy, maar het doelwit is altijd gemist.

Simpel gezegd, de PSSI als bestuursorgaan van de meest populaire sport in Indonesië is er niet geslaagd, ongeacht wie de organisatie heeft geleid.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s