Wat nu met Ahok ? (24 jan. 2019)

Voormalig vice-gouverneur van Jakarta Basuki ‘Ahok’ Tjahaja Purnama moet donderdag een vrij man worden, nadat hij het grootste deel van zijn tweejarige gevangenisstraf heeft uitgezeten wegens godslastering. De gebeurtenissen, die hebben geleid tot zijn  veroordeling wegens godslastering in 2017 hebben een blijvende politieke impact gehad op het land, maar zal hij meteen weer in de ring springen?

Ahok, nu 52, heeft een lange politieke carrière achter de rug, maar zijn laatste brief uit het detentiecentrum Mobile Brigade Command (Mako Brimob) in Depok, West Java kan wijzen op een terughoudendheid om terug te keren naar de politiek.

In een brief van 17 januari vroeg Ahok zijn aanhangers hem te noemen met zijn initialen “BTP” in plaats van “Ahok” nadat hij is vrijgelaten.

Ima Mahdiah van de Indonesische Democratische Partij van de Strijd (PDI-P) en een lid van de officiële ondersteuningsgroep van Ahok, zei dat Ahok bij zijn vrijlating in verschillende seminars in een aantal landen zal spreken, waaronder Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–