Commentaar Jakarta Post: Gezocht meer ‘Ahok’-leiders (25 jan. 2019)

Foto hierboven: Een supporter van Basuki Tjahaja Purnama maakt op woensdag een foto van bloemenborden geplaatst voor het hoofdkwartier van de Mobile Brigade Police in Kelapa Dua, Depok, waar Ahok zijn detentie verliet. (JP / PJ Leo)

Een handgeschreven brief vanuit een gevangeniscel is altijd een dierbaar document. Een netjes ogend briefje van de voormalige gouverneur van Jakarta Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama maakte de ronde deze week op sociale media, dagen voor zijn langverwachte vrijlating uit de gevangenis op donderdag. Hij herhaalde de dankbaarheid van zijn veelheid aan supporters, inclusief degenen die hem hebben bezocht in het detentiecentrum van de Nationale Politie in Depok, West-Java.

De reden voor de populariteit van Ahok is dat Indonesiërs leiders willen om chronische problemen aan te pakken, met name corruptie en machtsmisbruik door de bureaucratie. De voormalige plaatsvervanger van de toenmalige gouverneur van Jakarta, Joko “Jokowi” Widodo, werd veroordeeld wegens het niet navolgen van de geduldige stijl van zijn voorgangers om diegenen voor zich te winnen, die het niet met hem eens waren. Maar anderen vinden, dat een stevige en zelfs uitgesproken leider nodig was; zelfs Jokowi was een paar keer kwaad geworden als gouverneur.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s