Komodo Nationaal Park jaarlang dicht (25 jan. 2019)

Dit bericht is overgenomen van: Indonesienu.nl.
.
De provinciale overheid van Oost-Nusa Tenggara is van plan het Komodo Nationaal Park een jaar lang te sluiten. De overheid hoopt dat door de sluiting van het park de populatie komodovaranen en herten weer kan groeien.
Volgens de gouverneur van Oost-Nusa Tenggara, Viktor Bungtilu Laiskodat, is er sprake van een sterke afname van de populatie herten in het park.
‘De komodovaranen zijn niet meer zo groot als voorheen, omdat de populatie herten, de voornaamste voedselbron van de komodovaraan, steeds kleiner wordt door de ongebreidelde diefstal van herten in het gebied’, aldus de gouverneur zoals geciteerd door het Indonesische persbureau Antara.
De gouverneur maakt zich zorgen over de toekomst van de komodovaranen in het park. Hij is bang dat door de afname van de populatie herten, de komodovaranen hun soortgenoten zullen opeten om te overleven.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–