Indonesië zal exportprocedures verder versoepelen (26 jan. 2019)

Foto hierboven: Coordinerend Minister van economische zaken Darmin Nasution (JP/Anton Hermansyah).
.
De regering meldt, dat het de procedures zal vergemakkelijken om de export te stimuleren, met als doel de lopende rekening van het land te versterken, aangezien het handelstekort in 2018 werd geregistreerd op US $ 8,57 miljard, het grootste tekort sinds 1975.

Statistics Indonesia (BPS) liet weten dat het land in 2017 een handelsoverschot van $ 11,4 miljard had.

Coördinerende minister van Economische Zaken Darmin Nasution zei donderdag in Jakarta, dat de regering zal proberen de vereisten voor export te versoepelen, afhankelijk van de vereisten van het land van bestemming.

Deze regelingen worden als een oplossing beschouwd voor kortetermijnproblemen waarmee exporteurs te maken hadden, zei de minister, eraan toevoegend dat de regering ook middellangetermijn- en langetermijnstrategieën aan het ontwikkelen wis om de export te verbeteren.
– Zie voor het hele artikel, Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–