NU-voorzitter roept Indonesische moslims op te helpen bij voorkomen van kinderhuwelijken (26 jan. 2019)

Foto hierboven: Nahdlatul Ulama-voorzitter Said Aqil Siradj heeft de moslims opgeroepen om een actieve rol te spelen bij het voorkomen van kinderhuwelijken in Indonesië. (Foto met dank aan de Rumah Kita Bersama Foundation).
.
Said Aqil Siradj, voorzitter van Nahdlatul Ulama, de grootste islamitische organisatie van het land, heeft de moslims opgeroepen om een actieve rol te spelen bij het voorkomen van kinderhuwelijken in Indonesië.

“Het voorkomen van kinderhuwelijken is belangrijk, om de negatieve gevolgen voor vrouwen en kinderen te voorkomen,” zei Siradj, zoals geciteerd in een verklaring van de Rumah Kita Bersama Foundation.

In een ontmoeting met leden van de stichting op het hoofdkantoor van Nahdlatul Ulama in Centraal Jakarta op maandag, bood Siradj ook aan om een focusgroepdiscussie te houden met de onderwijsinstelling van NU om een gemeenschappelijk inzicht op te bouwen over het belang van het voorkomen van kinderhuwelijken en het vergroten van de rol van de organisatie in lopende inspanningen.

De Rumah Kita Bersama Foundation is een onderzoeksinstituut voor beleidsbeïnvloeding opgericht in 2010. Haar werk richt zich op het vechten voor de rechten van gemarginaliseerde gemeenschappen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–