Bewoners feliciteren burgemeester van Medan voor winnen van ‘smerigste stad’-prijs (27 jan. 2019)

Foto hierboven: Een bloemenbord dat de burgemeester van Medan feliciteert met de ontvangst van de titel “smerigste stad” op woensdag in het stadhuis van Medan. (JP / Apriadi Gunawan).
.

“Felicitaties aan de burgemeester van Medan voor het ontvangen van de Dirtiest City Award 2019 (smerigste stad prijs). We wensen u een goede gezondheid. Love Medan!” Luidt het bloemenbord bij het stadhuis in de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Het satirische felicitatiebord werd woensdag in het Medan-stadhuis bezorgd door de community van Love Medan Alliance, nadat het ministerie van Milieu en Bosbeheer Medan had genoemd als de smerigste stad van het land.

Manado in Noord-Sulawesi en Bandar Lampung in Lampung behoren ook dit jaar tot de vuilste steden van het land, naast kleinere steden als Sorong in Papua, Kupang in Oost-Nusa Tenggara en Palu in Centraal Sulawesi.

Onverwacht presenteerde het ministerie de lijst met smerigste steden tijdens de recente Adipura Kencana Award-ceremonie om regionale inspanningen om schone en gezonde steden te behouden te erkennen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–