Jakarta Post: Tegen discriminatie (27 jan. 2019)

Foto hierboven: De vrijlating van Ahok – of BTP zoals hij onlangs verzocht te worden genoemd – van detentie nadat hij zijn twee jaar gevangenisstraf op donderdag had gediend, werd met vreugde begroet, maar ook enige vrees. (JP / Dhoni Setiawan).
.
Velen vrezen dat de “Defend Islam” -marsen in Jakarta, de “212” -bijeenkomsten genoemd, negatieve sentimenten tegen Chineesch-Indonesiërs zullen aanmoedigen en de minderheid zullen beletten een politieke vertegenwoordiging te hebben.

Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama’s nederlaag in de Jakarta-gubernatoriale verkiezing in 2017 en zijn daaropvolgende veroordeling van godslastering, leken de ergste angsten te bevestigen van degenen die de zorgen deelden: Er zouden geen Ahoks meer zijn in de Indonesische politiek, geen niet-moslims in nationale en lokale verkiezingen in de meeste islamitische gebieden.

De vrijlating van Ahok – of BTP zoals hij onlangs verzocht te worden genoemd – nadat hij zijn twee jaar gevangenisstraf op donderdag had uitgezeten, werd met vreugde begroet, maar ook met enige vrees. Als een politicus zo populair als Ahok, die volgens velen goed werk deed als gouverneur, geen verkiezingen wist te winnen en in de gevangenis zat, wat heeft de hoop dan andere Chinees-Indonesiërs, vooral niet-moslims?

– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s