Zuid-Sulawesi: overstromingen, aardverschuivingen, 68 doden (28 jan. 2019)

Foto hierboven: Bewoners worden geëvacueerd vanuit het wooncomplex Bung Permai in Makassar, Zuid-Sulawesi, tijdens zware overstromingen op woensdag. Het water van de overvolle Tello-rivier bereikte een hoogte van maximaal 1 meter. (Antara / Sahrul Manda Tikupadang).
.
Overstromingen en aardverschuivingen die afgelopen week 12 districten en één stad in Zuid-Sulawesi hebben getroffen, hebben minstens 68 mensen gedood en ongeveer 6700 anderen verdreven, zei het National Disaster Mitigation Agency (BNPB) op zondag.

Zware regenbuien, die sinds afgelopen maandag op sommige delen van Zuid-Sulawesi hebben plaatsgevonden, hebben in ten minste 71 subdistricten in 12 districten en één stad in de provincie overstromingen veroorzaakt, wat aardverschuivingen veroorzaakte en de toegang tot de weg in verschillende gebieden afsneed.

Van de in totaal 68 sterfgevallen werden 45 lichamen gevonden in Gowa, 14 in Janeponto, vier in Maros en één in de provinciale hoofdstad Makassar, zei BNPB-woordvoerder Sutopo Purwo Nugroho op zondag.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s