Van straat naar goed (29 jan. 2019)

Foto hierboven: Een straatpunk en een islamitische geestelijke bestuderen de Koran samen onder een viaduct in de buurt van het Tebet-treinstation in Zuid-Jakarta op 21 december 2018. (JG Photo / Yudha Baskoro).
.
Straatpunkers verzamelden zich op 21 december voor een wekelijkse bijeenkomst onder een viaduct in de buurt van het treinstation van Tebet in South Jakarta om een ​​klas bij te wonen, die werd gepresenteerd door de Tasawuf Underground, een groep die hen tracht te onderwijzen over de islam.

Mensen van alle leeftijden komen elke vrijdag en zaterdag naar de lessen om te leren hoe de koran in het Arabisch te lezen, ondanks hun tatoeages en piercings, die in de islam als haram of verboden worden beschouwd.

De Tasawuf Underground is actief in verschillende delen van de stad om harmonie te brengen tussen verschillende groepen punkers, die het vaak niet met elkaar kunnen vinden.

De lessen werden geïnitieerd door de moslimgemeenschap Halim Ambiya, die de Tasawuf-ondergrondse in Jakarta de afgelopen drie jaar heeft gemobiliseerd.

Het uiteindelijke doel van de beweging is straatpunkers te overtuigen om een ​​zinvoller en constructiever leven te leiden in plaats van drugs te gebruiken en te gebruiken. Ze leren niet alleen de Koran te lezen, maar bieden ook counseling, algemene kennis, soft skills en een informele opleiding om hen een betere levenskans te geven.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s