Enorme infrastructuuruitbreiding verwacht in Jakarta komende 10 jaar (30 jan. 2019)

Foto hierboven: Werknemers lossen MRT-auto’s uit vanaf een schip in de haven van Tanjung Priok, Noord-Jakarta, op 4 april 2018. (The Jakarta Post / Seto Wardhana).
.
In een poging om van Jakarta een efficiënte stad te maken, moet de hoofdstad binnen 10 jaar een enorme hoeveelheid infrastructuur hebben gebouwd en uitgebreid, heeft de gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, gezegd.

Het idee werd besproken en goedgekeurd tijdens een vergadering op maandag, onder leiding van vice-president Jusuf Kalla, en verschillende andere functionarissen, waaronder de gouverneurs van Jakarta en Banten, de loco-burgemeester van West-Java en de minister van Financiën.

Anies legde uit, dat het budget voor het decennialange project, waarvan hij zei dat het zou kunnen oplopen tot Rp 605 biljoen (US $ 41 miljard), zal worden gefinancierd door de centrale overheid en het stadsbestuur.

“Als we een efficiënte stad willen zijn, hebben we Transjakarta nodig om 2.149 kilometer te overbruggen. Vandaag hebben we slechts 1.100 km, wat betekent dat er extra bussen nodig zijn “, vertelde hij maandag aan de persbriefing.

“De Light Rail [LRT] is nu slechts 5,8 km lang; we hebben het meer dan 130 km lang nodig. De MRT is nu ongeveer 16 km lang en moet 112 km lang worden gebouwd, “voegde hij eraan toe.
– Voor het volledige berricht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s